Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik zit middenin een scheiding. Mijn man is naar het buitenland vertrokken. Nu heeft hij via internet de en/of rekening gewijzigd terug naar zijn rekening. Via de mail kreeg ik hier melding van en dat ik 4 weken de tijd heb om bij de bank dit goed te keuren. Nu is dit de rekening waar ook onze hypotheek en bij behoren van word afgeschreven. Ik ga hier dus niet mee accoord. Wat zijn mijn rechten en plichten?

Wat een vervelende situatie voor u! Het is goed dat u nog niet akkoord bent gegaan met de wijziging. Zijn hier geen afspraken over gemaakt, aangezien u middenin de scheiding ligt?

U geeft aan dat uw bijna ex-man naar het buitenland is vertrokken. Het huis dient wel gewoon betaald moet worden. Wellicht een idee om een andere rekening te openen waarop de hypotheek en toebehoren kunnen worden gestort.

Heeft u meer vragen hierover, dan kunt u uiteraard contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankjewel voor je antwoord.
De afspraak zoals door de mediator nu is voorgesteld dat deze rekening alleen gebruikt word voor de kosten van de woning. Maar mocht ik binnen die 4 weken niet naar de bank gaan, zitten hier dan nog consequenties voor mij aan?


Ik heb deze vraag even voorgelegd aan een bank en de reactie was dat degene die de rekening wil opheffen ook eenzijdig kan opheffen. Voorwaarde hiervoor is wel dat het saldo op de rekening EUR 0,00 moet zijn. Een en/of rekening kan alleen opgeheven worden als jullie beiden tekenen en anders blijft het gewoon zoals het is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag