Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


In Juni heeft de Huurcomissie een uitspraak gedaan dat de huurprijs 300 euro te hoog was dan wettelijk toegestaan volgens het puntensysteem. De verhuurder heeft geen verdere stappen ondernomen om deze uitspraak tegen te gaan. Ik heb de verhuurder vriendelijk gevraagd om deze te veel betaalde huur met teruggaande kracht terug te betalen. Ik heb echter al een maand niks gehoord. Sinds 15-08-2015 ben ik niet meer woonachtig in de woning en heb ook mijn borg terug gevraagd. Ook hierop geen antwoord. Ik heb de tussenpersoon ook benaderd hierom maar zegt mij dat ik bij de verhuurder moet zijn voor de borg.

Ik wil graag weten hoe ik de verhuurder zijn verplichtingen na kan laten komen.

Als de verhuurder ook niet op een sommatiebrief reageert, zal je een gerechtelijke procedure aanhangig kunnen maken. Ik zou dat voor je kunnen verzorgen. Wellicht dat je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging). Dan blijven je kosten beperkt tot een eigen bijdrage.

Beoordeel dit antwoord:

Bij niet reageren is een procedure onvermijdelijk. eerst zou ik echter de druk opvoeren door tussenkomst van een jurist of advocaat, waarbij u tevens aanspraak maakt op buitengerechtelijke incassokosten. Neemt u vooral eens vrijblijvend contact met mij op

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag