Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Incassobureau vraagt om aanvullende documenten?

Het lijkt erop dat het incassobureau financiële onderbouwing wil zien om een betalingsregeling aan te gaan. Zij willen waarschijnlijk zeker weten dat je in staat bent om de voorgestelde betalingen te doen en dat deze regeling niet leidt tot verdere schulden.
Hoewel je niet verplicht bent deze documenten te overhandigen, kan het weigeren hiervan wel een impact hebben op het al dan niet accepteren van jouw voorstel voor een betalingsregeling. Als je je zorgen maakt over het delen van deze informatie, kan je wellicht meer comfort vinden in het overleggen met een onafhankelijke schuldhulpverlener, jurist of advocaat. Zij kunnen je helpen je financiële situatie inzichtelijk te maken en te onderhandelen over een regeling die voor jou haalbaar en voor het incassobureau acceptabel is.

Het onbetaald laten of negeren van de schuld kan uiteindelijk leiden tot nog meer kosten en mogelijk gerechtelijke procedures. Daarom kan het verstandig zijn professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je deze situatie zo goed mogelijk aanpakt.

Als je besluit de gevraagde informatie niet te verstrekken en het incassobureau blijft aandringen op volledige betaling, kunnen zij proberen het volledige bedrag via de rechtbank te vorderen. In zo'n situatie heb je zeker een advocaat of jurist nodig.

Hierboven gelezen uw reactie op mijn eerdere vraag waarom een incassobureau mij vraagt om documenten op te sturen. Ik kan zeker de regeling nakomen van 100 euro. Dit bureau is NVI gecertificeerd? Ik heb al meerdere keren aangegeven 100 euro te betalen maandelijks. Ze negeren aan elke kant mijn verzoek om een regeling en vragen continue mijn loonstrook overzicht van mijn bank spaarrekening et cetera. Ik heb al een paar keer aangegeven dit niet te sturen, en 100 euro te betalen maandelijks. Nu sommeren ze mij binnen 14 dagen de gehele som te betalen. Dit gaat mij absoluut niet lukken. Wederom gemaild dat ik maandelijks € 100 sowieso kan betalen. Ik heb een vaste baan en zij hebben niets van mij nodig om een vtlb berekening te maken, ik zit verder niet met geldproblemen. Wat moet ik nu doen?

Een incassobureau mag géén financiële gegevens of bankafschriften van u vragen. Daar hebben wij toestemming voor. Hetgeen er bij u wordt gedaan is een pressiemiddel en ook dat mag een incassobureau niet doen. Dwangmatig een vordering innen is strafbaar. U zou de rechtshandeling van het incassobureau kunnen vernietigen en u rechtstreeks tot de schuldeiser wenden om alsnog de betaling te doen.

Mocht u kosteloze juridische bijstand wensen dan mag u mij rechtstreeks benaderen: groenewegenjuristen@gmail.com of middels dit platform.

Gegroet, de heer Groenewegen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag