Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Intellectueel eigendom.

Op mijn website is in het recente verleden 5 maanden geleden onrechtmatig een logo gebruikt van een partij die hiervoor geen toestemming heeft gegeven.

Dit is er zo'n maand geleden afgehaald, omdat iemand mij erop wees dat dit onrechtmatig is. De partij heeft nog niet officieel gevraagd dit eraf te halen.

Kunnen ze dan alsnog succesvol een schadevergoeding eisen?

Ik ga er even van uit dat u zich niet heeft voorgedaan als de ander (handelsnaam). Het logo zal dan allereerst als merk moeten zijn geregistreerd of creatief genoeg moeten zijn voor auteursrecht. Zelfs als dat het geval dan zijn er omstandigheden te bedenken waarin dit specifieke logogebruik mag. Als het 'niet mocht' geldt: zonder schade geen schadevergoeding. De ander zal dan aannemelijk moeten maken dat er schade is, dat die schade is ontstaan door uw gebruik en hij zal de hoogte van de schade moeten onderbouwen. Mocht de ander zich bij u melden voor een schadevergoeding: wij hebben een gratis spreekuur, zie onze site.

Beoordeel dit antwoord:

Ik voeg daar nog het volgende aan toe, omdat ik de exacte omstandigheden niet ken waarin het logo werd gebruikt. Het is al snel onrechtmatig als de gegevens van een ander worden gebruikt. Ik kan pas een definitief oordeel geven over de onrechtmatigheid als de omstandigheden bekend zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag