Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Keuze van de pijnpoli oorzaak van twee strokes

Beste,

Mijn moeder is geopereerd aan kanker, waarbij er een groot deel om en inclusief de kringspier is weggehaald.
De operatie was dusdanig heftig dat overleven niet zeker was. Desondanks was doorleven met de stand van zaken zonder operatie ook geen optie. Mijn moeder is terminaal ziek en zal dus komen te overlijden. Haar behandeling is levensverlengend.
Mijn moeder heeft een verleden waarin zij van haar 15e tot haar 48e, verslaafd is geweest aan verschillende middelen. Mijn moeder heeft sinds ze kanker heeft, en hier erg veel pijn van ervaart, een hoge dosering oxycodon. De dosering is hoog ivm tolerantie ten gevolge van mijn moeders verleden. Namelijk 200mg langwerkend en 160 mg kortwerkende.
Nu heeft de pijnpoli op dag 5 na de operatie de oxycodon van mijn moeder verlaagd met naar 40mg. Mijn moeder heeft ten gevolge hiervan heftige aflickverschijnselen gehad, waardoor er twee ‘epileptische aan vallen’ hebben plaatsgevonden. Hierna was mijn moeder blind, wat in de loop van enkele dagen wegtrok. Mijn moeder belandde op de IC. Ze hebben een ct scan gemaakt van de hersennen, waarbij te zien was dat het hersendeel mbt het zicht donker was gekleurd. Er werd gezegd dat er om de precieze oorzaak vast te leggen, een mri gemaakt moest worden. We zijn 2 week verder en er is nog geen mri, want dit heeft geen spoed word ons verteld. Op de vragen waarom de oxycodon afgebouwd wordt voor eem vrouw die terminaal is, en hoe het kan dat dit met zo’n hoge dosering omlaag js gehaald, komt geen antwoord. De pijnpoli heeft zich er van afgetrokken en het aan de chirurg overgedragen. Die de oxycodon weer omhoog heeft gedaan naar 60mg langwerkend en 20mg kortwerkend. Het idee is alsnog dat mijn moeder afbouwt. Mijn moeder heeft erg veel pijn, en deze dosering vangt de pijn niet op. Mijn moeder is tevens nogsteeds niet ontslagen uit het ziekenhuis.
De vraag luidt, kunnen we iets met deze zaak? Zo ja, wat is uw advies?

Het procederen tegen een onjuiste gang van zaken of het indienen van een claim voor letselschade kan complex zijn en is afhankelijk van de specifieke omstandigheden van je zaak. Hier is een algemene weergave van hoe je dit zou kunnen aanpakken:

1. Verzamel alle relevante documentatie: Dit omvat medische dossiers, foto's van je letsel, politierapporten (indien van toepassing), getuigenverklaringen en andere relevante informatie.

2. Zoek juridische bijstand: Zoek naar een advocaat of juridisch adviseur die ervaring heeft met letselschadezaken. Zij kunnen je bijstaan in het proces en je helpen om je beste opties te identificeren.

3. Stel de tegenpartij aansprakelijk: Je of je advocaat dient een brief te sturen aan de tegenpartij waarin je hen formeel aansprakelijk stelt voor de letselschade. Hierin leg je uit wat er is gebeurd, waarom je denkt dat zij aansprakelijk zijn, en welke schade je hebt geleden.

4. Onderhandelingen: Vaak zal er een fase van onderhandelingen plaatsvinden waarin je probeert een schikking met de tegenpartij te bereiken zonder een rechtszaak.

5. Start een gerechtelijke procedure: Als onderhandelingen niet tot een aanvaardbare oplossing leiden, kun je een gerechtelijke procedure starten. Je advocaat kan je helpen met het opstellen van de nodige documenten en kan je vertegenwoordigen in de rechtbank.

Dit is alleen algemeen advies; elke zaak is uniek. Het inschakelen van een professionele juridische adviseur zou zeer waardevol kunnen zijn om ervoor te zorgen dat je op de best mogelijke manier vertegenwoordigd bent in deze soort zaken.

Beoordeel dit antwoord:

Wat een vervelende kwestie voor uw moeder en uiteraard u allen als familie zijnde. Wat betreft het toedienen van medicatie zijn daar verschillende protocollen voor. Gezien uw uitleg is daarin wat mis of fout gegaan met alle gevolgen van dien.

Het bevreemd mij dat er geen duidelijke antwoorden komen vanuit de zorg verlenende hoek. Als letselschade-expert aansprakelijkheidsrecht zou ik namens u vragen kunnen stellen en eventueel een aansprakelijkheidstelling kunnen opstellen voor u. Deze juridische bijstand kan kosteloos voor u gedaan worden. U mag mij benaderen middels dit platform of middels: groenewegenjuristen@gmail.com

Met vriendelijke groeten, de heer Groenewegen, J.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag