Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Medische letselschade claimen

Ruim twee jaar geleden ben ik begonnen aan ontharingsbehandeling door middel van lasertechniek omdat ik vrij veel ongewenste haargroei had.
Nu, ruim twee jaar later, bemerk ik dat het beoogde resultaat van deze behandeling niet in lijn is met de
verwachtingen, zelfs het tegenovergestelde. Er is aanzienlijk veel haargroei bij gekomen, die voorgaand niet aanwezig was.
Ik ben mij ervan bewust dat er geen zekerheid dan wel garantie kan worden gegeven of is gegeven over het
gewenste of beoogde resultaat van de behandeling. Het is echter wel zo dat er een bepaalde verwachting gekweekt is. Deze verwachting strookt naar mijn inziens niet met de het resultaat van de behandeling zoals deze nu is.

Gedurende het traject heb ik meermaals gesprekken gevoerd over de
voortgang van de behandeling en wat ik kan verwachten van het resultaat. Ik heb al eerder in deze
gesprekjes aangegeven dat ik het idee had dat op bepaalde plekken de haargroei sterker leek terug te
komen, maar mij is toen vertelt dat dit niet zou horen te kunnen.
Het is echter zo dat nu, ruim twee jaar later, er significante haargroei is ontstaan op plekken waar ik en eerder deze haargroei niet
had (met name op mijn bovenarmen, schouders en bovenbenen). Ik correleer deze nieuwe haargroei met het verloop van de
behandeling. Ik ben best teleurgesteld door deze nieuwe haargroei, op plekken waar ik dit eerder
niet had. Het lijkt mij logisch dat dit verschijnsel niet een verwacht resultaat is van de behandeling die
jullie hebben aangeboden.

Om deze reden heb ik de betreffende laserkliniek gevraagd om in gesprek met mij te gaan, en ze hebben
mij een tegemoetkoming aangeboden qua kosten. Ik zou voor 3 behandelingen alleen de onkosten van de
laser moeten betalen en alle behandelingen daarna zou ik met 50% korting kunnen krijgen.

Echter vind ik het nog steeds onrechtvaardig dat ik moet betalen voor het oplossing van schade die
hun mij hebben aangedaan. Vandaar mijn vraag over wat mijn recht is. Ik weet namelijk vrij weinig
over wat ik van hun mag eisen en wat niet. Het zit mij namelijk erg dwars, en ik ervaar hinder in mijn dagelijks
leven van deze vervelende uitkomst van dit traject, en er heerst een bittere nasmaak bij mij als ik
nadenk over het traject, de behandeling, en het gehele proces. Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.
Ik hoop jullie voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Op basis van wat je hebt verteld, zou het kunnen dat je het recht hebt op compensatie wegens letselschade. In het Nederlands recht wordt hiervoor gekeken naar twee zaken: aansprakelijkheid en causaal verband.

Aansprakelijkheid betreft de vraag wie verantwoordelijk is voor de schade. In dit geval, als het zo is dat je meer haargroei hebt gekregen als gevolg van de behandeling, dan zou de laserkliniek mogelijk aansprakelijk kunnen zijn. Echter houd in gedachten dat de kliniek ook kan stellen dat de zorgvuldigheidsnorm niet is geschonden. Zoals je zelf al aangaf, is er geen garantie op het gewenste resultaat bij het ondergaan van een laserbehandeling.

Het causale verband gaat over de vraag of de schade het gevolg is van de behandeling. Het is dus belangrijk om aan te tonen dat de extra haargroei een direct resultaat is van de behandeling. Dit kan mogelijk lastig zijn omdat haargroei beïnvloed kan worden door vele factoren.

Het is belangrijk dat je bewijs verzamelt van alle gesprekken en afspraken die je met de kliniek hebt gehad. Dit kan helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het causale verband.

De kliniek heeft aangeboden om je een aantal behandelingen met korting aan te bieden. Het is echter begrijpelijk dat je dit misschien niet voldoende vindt. Je zou een letselschadeadvocaat kunnen inschakelen om je te helpen met het claimen van een letselschadevergoeding. Deze vergoeding kan bestaan uit materiële schade (zoals de kosten voor nieuwe behandelingen) en immateriële schade (zoals leed en emotionele stress).

Ik raad je aan om hierover met een advocaat of juridisch adviseur te praten om te begrijpen wat je rechten zijn in deze situatie.

Let op: dit is een algemeen advies en is bedoeld als algemene informatie en leidraad, geen concreet juridisch advies omtrent jouw specifieke situatie. Houd er rekening mee dat de situatie in werkelijkheid complexer kan zijn dan hier wordt beschreven.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Een en ander is gelezen door mij en ben verrast wat de kliniek u aanbied als vergoeding. Als men iets aanbied en dat is niet hetgeen wat men voorstelt en u lijd daardoor ook nog eens lichamelijke schade toe, dan is er sprake van letselschade door onrechtmatig handelen en verkeerde voorstelling van zaken.
Als u contact met mij opneemt middels dit platform of via: groenewegenjuristen@gmail.com dan kan ik u voorzien van kosteloze juridische bijstand.

Graag verneem ik nader van u.

Gegroet, de heer Groenewegen. J.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag