Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn baas wil me een andere functie geven in het bedrijf met als gevolg dat ik op zaterdag moet werken, wat ik nu niet doe (alleen1x per 3 weken van 9.00-12.00 uur ).Ze gooien het op dat de werksfeer tussen mij en collega's niet goed is en dat ze mijn kwaliteiten op die plek willen gaan gebruiken. Het probleem is dat ik niet op zaterdagen kan i.v.m omgangsregeling van zoon en mijn huidige partner werkt ook op zaterdag en hebben geen oppas voor de kinderen.
Moet ik nu deze nieuwe functie aannemen of kan ik weigeren zonder dat er gevolgen aanzitten.

Mijn advies is om eerst in gesprek te gaan met de werkgever en de persoonlijke situatie uit te leggen.
Verder is het zo dat u zich als een goed werknemer op moet stellen, maar uw werkgevr ook als een goed werkgever. Hoe deze normen in uw geval uitgelegd moeten worden, hangt af van de specifieke situatie (bijvoorbeeld van het antwoord op de vraag of er ook andere mogelijkheden zijn voor de bezetting op zaterdag)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw gegeven antwoord.
Ik ben al meer dan 16 jaar werkzaam voor deze werkgever en altijd met veel plezier en volle tevredenheid. Er is mij gezegd dat er op zaterdag geen andere oplossing is dan dat ik moet gaan werken. er werdt zelfs gezegd dat mijn vriendin dan maar ander werk moest gaan zoeken zodat zij dan vrij is op zaterdag en ik bij m'n ex vrouw moest gaan zeggen dat ik eis om mijn zoontje elke zondag te hebben i.v.m met werken op zaterdag, overigens doet zij dit ook al heel haar leven. En anders moest m'n ex vrouw maar ander werk gaan zoeken. Ik heb het gevoel dat ik voor een gedwongen keuze sta die ik niet kan waarmaken, het is dit of anders ontslaan ze me op werkweigering. Ik heb nu aardig wat problemen door deze situatie en de motivatie is even ver te zoeken al blijf ik wel gewoon m'n huidige werk doen zoals het moet



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag