Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn buurvrouw woont al enige jaren naast mij, voor dat zij hier kwam wonen was er al een grote boom die momenteel voor mij overlast veroorzaakt doordat er veel takken van af vallen en de boom gewoonweg veel te hoog is geworden.

Nu heb ik overlegd met mijn buurvrouw en zij wil hieraan tegemoet komen. Zij heeft hierop de verhuurder aangeschreven doordat de boom al reeds in de tuin stond om hem weg te halen, dit valt onder ´groot´ onderhoud en zou onder de verhuurder moeten vallen?

De verhuurder weigert echter de boom weg te halen, na enige briefwisseling willen zij wel de helft betalen. Echter zoals ik al schreef stond de boom er al toen mijn buurvrouw er kwam wonen. Is mijn buurvrouw verplicht een deel te betalen, of komt dit volledig voor rekening van de verhuurder?

Voor verwijdering van de boom is toestemming van de verhuurder vereist, omdat dit een verandering is aan het gehuurde. Als de verhuurder toestemming geeft, kan de verhuurder als voorwaarde stellen dat de buurvrouw zelf en op eigen kosten zorg draagt voor verwijdering van de boom. De verhuurder is niet verplicht deze kosten te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Als het echter zo is dat de boom zo hoog is dat er sprake is van onrechtmatige burenhinder (de verhuurder zal dat natuurlijk ontkennen), dan is de verhuurder verplicht de boom te verwijderen en de kosten daarvoor te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt de verhuurder hierop aanspreken en sommeren om de boom kleiner te maken/weg te halen. De verhuurder mag namelijk geen onrechtmatige hinder toebrengen. U kunt dit doen door het opstellen van een juridische brief.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u persoonlijk contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag