Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn dochter heeft in september 2015 haar huis verkocht met een rvm makelaar.na 2 maanden kwamen de kopers met allerlei eisen van mankementen aan ,die er aanwijsbaar voor de koop ook al waren, en daar door de makelaar op gewezen is,en waar ze toen verder niks mee hebben gedaan ,nu willen ze een fikse schadevergoeding voor iets war er altijd al was,de makelaar zegt niks meer voor haar te kunnen doen.
Zij heeft alle bewijzen dat het zo was voor de verkoop.ook staat in de verkoop brochure dat na tekenen van het koopcontract geen aanspraak kan worden gedaan op gebreken. Wat moet ze nu verder doen ,en wie kan haar hier mee helpen ???
Ze is ten einde raad.

Uw dochter hoeft eigenlijk helemaal niets te doen. De kopers hebben het huis met alle lusten en lasten gekocht en geleverd gekregen. Slechts verborgen gebreken die uw dochter had moeten kennen geven nog een mogelijkheid voor de kopers om met succes schadevergoeding te kunnen eisen. Maar hoe dan ook zullen ze schade aan het huis alleen via de rechter op uw dochter kunnen verhalen. Daarvoor moeten de kopers een advocaat inschakelen. Ik schat in dat ze dat niet zo gauw zullen doen.

Beoordeel dit antwoord:

Slechts indien en voor zover de kopers haar formeel (middels een aangetekende brief) in gebreke hebben gesteld en haar aansprakelijk hebben gesteld voor de schade, is het raadzaam om een schriftelijk op de vordering te reageren en deze van de hand te wijzen. In een standaard NVM-koopcontract staat dat u dochter alleen aansprakelijk is voor gebreken die ten tijde van de koop reeds aanwezig waren en het normaal gebruik van de woning in weg staan en die de kopers ten tijde van de koop niet kenbaar waren of behoorden te zijn. Zolang aan die vereisten niet wordt voldaan, hoeft u dochter niets te vrezen. Het is wel verstandig om de hulp van een advocaat/jurist te vragen als de druk wordt opgevoerd. U kunt dan contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik zal het aan mijn dochter voorleggen , de kopers hebben inmiddels een advocaat van hun rechtsbijstand ingeschakeld ,dus we wachten af ,hoe het verder gaat.als het nodig is neem ik nog contact met U op.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag