Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-vriendin en ik hebben samen een dochter van bijna 4 en zoontje van bijna 1. Beide kinderen heb ik erkend maar geen ouderlijk gezag.
We hebben de afgelopen 5 jaar samengewoond, waarvan 3 jaar in mijn huis en ivm verbouwing 2 jaar in haar huis. Beide hebben we die 5 jaar onze eigen huis aangehouden.
Sinds 3 maanden zijn we uit elkaar en ik wil graag een ouderschapsplan laten opstellen en het ouderlijkgezag regelen. Helaas weigert mijn ex hier aan mee te werken.
Momenteel heb ik een afwachtende houding totdat zij de situatie geaccepteeerd heeft.
Doe ik er vestandig aan deze afwachtende houding aan te nemen? Of verlies ik hiermee rechten omdat ik er te langs mee wacht om deze zaken te regelen?

U verliest geen rechten door een afwachtende houding aan te nemen, maar op een gegeven moment zult u toch iets moeten doen, Uiteindelijk zullen er afspraken ten behoeve van uw kinderen gemaakt dienen te worden waaraan u elkaar over en weer kunt houden. U kunt nog aan uw ex-partner voorstellen om samen in mediation (bemiddeling) te gaan en om op die manier samen in overleg tot afspraken te komen. Als zij dat niet wil, is het mijn advies dat u spoedig een advocaat raadpleegt, zodat hij/zij een brief aan uw ex-vriendin kan schrijven en indien nodig een procedure bij de rechtbank kan starten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag