Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-vrouw heeft een advocaat ingeschakeld omdat zij graag eenhoofdig gezag wilt en dat de omgangsregeling met mijn zoon word geschrapt, maar wel dat ik de alimentatie door blijf betalen. Er zal hier door haar advocaat een procedure voor worden gestart, welke maandag naar de rechtbank zal worden gestuurd.

Nu weet ik dat ik dat verplicht ben, alimentatie betalen, maar ik ben het niet eens met het bedrag. Indien mogelijk graag eerst informatie per mail, daar ik vanwege werk niet altijd in de gelegenheid ben om op te nemen. Bij voorbaat dank.

Er zal een alimentatie berekening gemaakt moeten worden om te bezien welk bedrag passend is. Hiervoor dient gekeken te worden naar het inkomen van beide ouders. U heeft wel een advocaat nodig om in de procedure verweer te voeren. Mogelijk komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Of ik u zou kunnen bijstaan is mede afhankelijk van de vraag bij welke Rechtbank de zaak dient.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo, wij wonen in Almere. Ik verneem dat dit de Rechtbank in Almere, dan wel Lelystad zal zijn. Tevens ben ik benieuwd naar de gemiddelde kosten van zo een verweer.


Het gaat om de woonplaats van het kind. Of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand hangt af van uw inkomen en vermogen (alsook van uw partner indien u een fiscaal partner heeft), in beginsel wordt uitgegaan van het peiljaar 2015. Uw gezamenlijke verzamelinkomen mag niet meer zijn geweest dan € 37.300,00 en voor een alleenstaande geldt een norm van € 26.400,00. Verder mag uw vermogen en dat van uw partner niet het heffingsvrije vermogen overstijgen. Mocht u hier niet voor in aanmerking komen, kan ik u in een persoonlijk onderhoud informeren over mijn uurtarief.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Woonplaats van het kind is ook Almere. Ik kom tevens niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand, daar mijn verzamelinkomen over peiljaar 2015 net wat hoger lag dan € 37.300


Dan raad ik u aan mij een persoonlijk bericht te sturen zodat wij met elkaar in contact kunnen treden voor nader overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag