Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn ex werkgever heeft bezwaar ingediend tegen mijn wga uitkering. Nu vraagt het UWV of ik mijn medische gegevens met mijn ex werkgever wil uitwisselen. Wel of niet doen?

Niet doen! Ik doe dat ook nooit bij mijn cliƫnten. U weet nooit wat de werkgever met die gegevens doet.

Beoordeel dit antwoord:

Dat is in het algemeen ook mijn advies. Ik wil hier wel een kanttekening bij maken en dat is de situatie dat uw werkgever bezwaar maakt omdat deze (net als u) van mening is dat u IVA zou moeten krijgen ipv WGA (ivm afwezigheid eigen risco voor werkgever bij IVA). In dat geval is het wellicht zinvol om in overleg te gaan met een medisch deskundige die uw werkgever in zal schakelen.

Een door uw werkgever ingeschakelde medisch gemachtigde zal overigens sowieso wel toegang krijgen tot uw medische gegevens. Daar kunt u niets aan doen. Deze gemachtigde mag uw gegevens echter niet zonder uw toestemming delen.

Het is overigens aan te raden om u door een deskundige te laten bijstaan in de procedure waar u in betrokken bent geraakt.

In tegenstelling tot de mening van mijn collega Van Deuzen kan dit ook iemand zijn die geen lid is van een specilisatie vereniging. U bent immers gebaad bij kennis van zaken en niet bij de afdracht van een advocaat aan een vereniging.
(Dit overigens zonder de kennis en kunde van Van Deuzen in twijfel te trekken).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag