Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn man heeft een contract gehad waarin hij gemiddeld 35 uur werkt. En hij zou hier na het half jaar een afrekening van krijgen. Nu hebben we 4 maanden later dus een vaag excel bestand gekregen waaruit zij concluderen dat hij 55 -uren heeft gedraaid.
Wij denken dat hier niets van klopt, omdat vanaf het begin gebleken is dat er fout op fout gemaakt wordt in de administratie van de werkgever.
Nu loopt het 2de contract tot 17 september. Mijn man houdt sinds mei elke dag zijn uren nauwkeurig bij. En omdat de bedrijfsleider er nu voor zorgt dat hij sinds mei de genoteerde uren van de werkgever doorstuurt blijkt dat er in zowel mei als juni ruim 10 uren ontbreken. Dit terwijl de werknemer zelf elke dag een briefje met gedraaide uren inlevert. Maar de werkgever verandert dit dus blijkbaar zelf.

Wij hebben geen vertrouwen meer in de werkgever, maar moeten nu de discussie hierover aangaan. Ook dat wij een compleet en volledig overzicht per maand willen van de eerste periode. Maar de kans is groot dat er dan in september geen contractverlenging plaatsvindt. Mijn man is natuurlijk aan het doorsolliciteren. Maar of het voor die tijd lukt is absoluut geen zekerheid. En hij heeft amper recht op ww.
Wat moeten wij doen?

Beste vragensteller,

u heeft de mogelijkheid om uw vordering in een korte sommatiebrief aan uw werkgever voor te leggen en de werkgever te verzoeken om de achterstallige uren (met daarover berekend de emolumenten en eventuele wettelijke rente en verhoging) uit te betalen. Maar dit hoeft u op dit moment niet te doen. Een loonvordering verjaart pas na 5 jaar. Wanneer u op dit moment liever geen actie onderneemt en het te weinig ontvangen salaris voor dit moment voor lief neemt, kunt u deze actie dan ook enige tijd uitstellen.

Ik hoop dat hiermee uw vraag voldoende beantwoord is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag