Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriend en ik hebben een aantal jaar geleden een huis gekocht. De hypotheek en de koopovereenkomst staat op onze beide namen.
We hebben allebei een inkomen, mijn vriend heeft altijd de hypotheek betaald van zijn rekening en ik betaal van mijn rekening altijd de kosten voor boodschappen, kinderopvang en allerlei andere huishoudelijk uitgaven.
Mijn vriend is er van overtuigd, dat als wij uit elkaar zouden gaan, ik hem nog de hypotheeklast van de afgelopen jaren verschuldigd ben.
Klopt dat?

DE kosten van de huishouding, waaronder de hypotheek, wordt uit beider inkomen voldaan.
Indien uw vriend nadat jullie uit elkaar zijn gegaan dast gaat stellen denk ik dat u in een procedure sterk staat om dat te bestrijden.

Beoordeel dit antwoord:

U hebt kennelijk afspraken gemaakt over de wijze waarop u nu met elkaar samenleeft en de kosten deelt. Dat kun je niet eenzijdig wijzen en terugvorderen. Immers dan zou u op uw beurt ook de helft kunnen terugvorderen van hetgeen u hebt betaald. Zo werkt het niet. Wat wel een punt kan zijn, is dat indien u uit elkaar gaat een regeling getroffen moet worden m.b.t. de woning en de lasten daarop.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag