Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriendin en ik zijn uit elkaar. niet getrouwd of geregistreerd partnerschap ook geen samenlevingscontract. wel 1 minderjarig kind en een koophuis

Onlangs heb ik een brief van haar advocaat ontvangen.
Met daarin de eis voor het opstellen van een ouderschapsplan waarin opgenomen wordt dat ons kind in een cyclus van 2 weken steeds 3,5 dag bij mij mag zijn. vakanties ieder de helft.
2e eis is het te koop zetten van ons huis waarbij 50% van de overwaarde naar haar uitgekeerd wordt.
Vervolgens het verzoek om binnen 10 dagen schriftelijk te reageren, zo niet geeft de advocaat aan een verzoek in te dienen bij de rechtbank.
Ik ben het met beide eisen niet eens.
Mijn vraag is dan ook moet ik hierop reageren? en volstaat een reactie van mij kant dat ik het schrijven in goede orde heb ontvangen en dat ik mij beraadt op een antwoord binnen 10 dagen bijvoorbeeld.

Beste,
Omdat u samen met uw ex-partner een kind heeft, bent u verplicht een ouderschapsplan waarin een omgangsregeling in is opgenomen, op te stellen.
Als u beide eigenaar bent van de woning, zal deze woning verdeeld moeten worden.
Als u het niet eens bent met het voorstel van uw ex-partner, kunt u aangeven hoe u het wel zou willen. U heeft hier 10 dagen voor gekregen, als u langer nodig heeft, kunt u om uitstel vragen, maar u heeft sowieso de wettelijke verplichting een ouderschapsplan op te stellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag