Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mogelijke aansprakelijkheid geleden schade effectueren?

Ik ben gevallen met mijn racefiets. Dat gebeurde op een verlaten polderweg in het buitengebied van Haarlem, op een plek waar niets het normale zicht belemmerde. Ik fietste aan de rechterzijde van de weg op een punt waar de weg een flauwe bocht naar rechts maakt. Links van de weg een brede berm als afscheiding met de langslopende A9 en rechts een smalle berm en daarnaast een sloot en weiland. Een tegemoetkomende auto nam deze flauwe bocht aan de voor hem linkerkant van de weg (hij pakte zogezegd de binnenbocht) en liet mij geen enkele ruimte. Ik kon kiezen tussen motorkap, berm of sloot en kon in een reflex de berm insturen. Helaas kon ik een val niet voorkomen met schade aan fiets en lijf tot gevolg. De automobilist stopte en heeft zich wel bekommerd om mijn situatie met onder meer de uitspraak; "ik heb u helemaal niet gezien". Hij wilde geen schadeformulier invullen aangezien hij van mening was dat dit niet aan de orde was aangezien we elkaar niet geraakt hadden. Wel zegde hij toe de schade bij zijn verzekeraar te zullen aanbieden voor vergoeding. In goed vertrouwen ben ik na uitwisseling van gegevens met pijn in het lijf naar huis gefietst en heb het voorval beschreven in een mail aan de automobilist. In een latere mail heb ik na taxatie van de herstelkosten van mijn (dure)racefiets deze taxatie van de merkdealer aan automobilist gezonden. Daarop kreeg ik een antwoordmail met vanuit zijn kant een verdraaiing van de feitelijke gebeurtenis, die ook in tegenspraak was met zijn ter plaatse en ten tijde van het incident gedane uitspraken en ontkende hij alle aansprakelijkheid. Mij in verbijstering achterlatend over deze onverwachte wending die uiting geeft van een lage moraal. Welke mogelijkheden resteren er voor mij? Ik dacht aan aangifte politie, maar uit vandaag gevoerd telefonisch overleg met politie blijkt dat geen haalbare route. Als particulier op de fiets ben ik niet in het bezit van rechtsbijstandverzekering. Kan ik alsnog de schade verhalen op WA-verzekering automobilist(zijn WA deel autoverzekering) en zo ja, hoe kom ik dan aan zijn verzekeringsgegevens, die hij niet vrijwillig zal willen delen. Het kenteken persoonsgegevens zijn bekend. Is er behalve door mij geschetste route vanuit uw expertise een ander scenario te adviseren.
Schade aan lijf is herstellen, maar nog te kort om te spreken van volledig herstel. (onder andere nog veel last van gekneusde ribben)
Schade aan fiets; offerte herstelkosten door merkdealer ruim €1600.

Beste heer, ik heb uw uitleg in goede orde gelezen en daarbij de dat u er lichamelijk weer snel boven op komt. Het is inderdaad mogelijk om de geleden schade te verhalen bij de veroorzaker. Als u nader contact met mij wenst middels dit platform of mailadres: groenewegenjuristen@gmail.com dan zal ik telefonisch contact met u opnemen om deze zaak nader te bespreken met u.

Gegroet, de heer Groenewegen, J.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag