Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Momenteel wil ik mijn geld terugvorderen bij een tegenpartij met betrekking tot een onderhandse lening. Ik heb de overeenkomst op papier staan en de tegenpartij is zijn afspraken niet na gekomen.
Zijn de vervolgstappen als volgt:
1. Aangetekende brief versturen en wachten op reactie.
2. Bij geen reactie een deurwaarder inschakelen.
3. In een uiterste situatie naar de rechter stappen.

In afwachting tot uw reactie. Alvast bedankt.

Ik denk dat het een juiste volgorde is.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou ook aanspraken maken op incassokosten. dat moet volgens een juiste methode anders krijgt u die niet toegewezen. het is verstandig om juridische hulp in te roepen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik heb net met goed gevolg een vergelijkbare zaak afgesloten. Ik raad u aan de sommatiebrief door mij te laten opstellen en verzenden. in deze brief dienen naast de gehele hoofdsom ook de eventueel nog verschuldigde rente en buitengerechtelijk incassokosten te worden aangezegd. De ervaring leert verder dat een brief van een advocaat net even meer indruk maakt dan een brief van een deurwaarder of incassobureau en vaak tot betaling van de vordering leidt. Ik verricht mijn buitengerechtelijke werkzaamheden bovendien op basis van 'no cure, no pay'. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als ik hierin iets voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Indien u het geheel zelf wenst te doen is het een goede volgorde. Naast het feit dat u ook mij vrijblijvend mag benaderen voor meer informatie, wens ik u nu al te vragen of u wellicht kennis heeft van enige verhaalsmogelijkheden van de debiteur. Het inschakelen van juridische hulp of het instellen van een procedure in de wetenschap dat er toch niets te halen valt, is wellicht een reden om hiervan af te zien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag