Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ons chalet is 15 jaar geleden geplaatst op een chaletpark samen met ruim 30 andere chalets. Het bestemmingsplan is daar nooit op afgestemd. De gemeente wil meewerken maar dan moeten alle chalethouders samen de kosten van bestemmingsplanwijziging financieren. Is het normaal dat dit soort bestuurlijke verantwoordelijkheden financieel op burgers mogen worden afgewenteld ?

Het antwoord zal in het algemeen ‘Ja, dat mag.’ moeten zijn. Voor een ruimtelijke procedure zullen conform de legesverordening aan de verzoeker leges worden berekend. Verdere voor de ontwikkeling betrokken kosten kunnen tevens worden verhaald. Daarbij dient bij een verzoek om herziening van het bestemmingsplan aangetoond te worden dat sprake is van een goede ruimtelijke ordening en daarmee voldoet aan wet- en regelgeving.

Vervolgens is het de vraag of het correct is dat het bestemmingsplan niet voorziet in het (bestaande) gebruik.

Het bevoegd gezag dient percelen van een passende bestemming te voorzien. Daarbij behoren verleende vergunningen en andere ruimtelijke besluiten te worden gerespecteerd. De vraag daarbij is of uw chalet vergund is als woning of als recreatieverblijf. De vergunning kunt u opvragen en/of inzien bij uw gemeente.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag