Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Portretrecht als ex-werknemer in online video's

Al geruime tijd ben ik niet meer werkzaam bij mijn oude werkgever. Het valt mij op dat zij mijn eerder opgenomen video's, dit zijn bedrijfspresentaties, alsnog gebruiken online terwijl ik hier niet meer werk. Het liefst wil ik niet meer dat ze mijn gezicht voor hun bedrijf gebruiken.
Is hier iets tegen te doen en maken zij inbreuk op mijn portretrecht? Als werknemer vond ik het geen probleem dat mijn gezicht gebruikt werd, echter is dit nu anders als ex-werknemer en stel ik dit niet op prijs.

Beste,

U heeft het intellectueel eigendom van de video's, daar u de maker bent van deze opname. Een ander mag hier géén gebruik van maken om zo winsten te behalen wat in deze kwestie aan de orde is. Het is dan dat u hierin ruchtbaarheid aan gaat geven en een schadevergoeding kan eisen middels het schenden van het eigendomsrecht. Mocht ik u hiermee van dienst kunnen zijn, dan mag u mij direct benaderen.

Bij deze.

Ik hecht eraan u hiervan in kennis te stellen, met welgemeende groeten,

de heer mr. J. Groenewegen

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp dat het niet zozeer gaat om films die u gemaakt heeft maar waar u in 'mee speelt'. Uw voormalig werkgever had moeten checken of u daar nog steeds akkoord mee was. U kunt vragen om er mee te stoppen. Schadevergoeding? Reken uzelf niet rijk, zie https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNNE:2020:3807

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag