Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Tussen mijn huis en het huis van de buren bevind zich een brandgang. Deze brandgang bevind zich op een apart mandelig perceel. In onze koopakte staat dat dit perceel vrij moet blijven. Jaren geleden heb ik echter met de buren afgesproken om een stukje van dit perceel bij onze beider tuinen te betrekken.

Na een verbouwing van een week geleden hebben de buren hun tuinhekje een stukje verplaatst en daar was ik het niet mee eens. De buren wilde echter dat ik mijn tuinhekje ook een stukje zou verplaatsen. Ik heb toen mijn tuinhekje en schutting voledig van het mandelige perceel gehaald.

Ik wil af van de oude afspraak en wil dat de buren de brandgang in overeenstemming met de verkoopakte volledig vrijmaken. Kan ik dit eisen als de buren zich aan de oude afspraak willen houden?

Goedemiddag, als in de koopakte is vermeld dat het perceel van de brandgang vrij moet worden gehouden dan dient u zich daaraan te houden. U kunt daar niet van afwijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankwel voor uw hulp! Ik wil me heel graag aan de koopakte houden, maar dan houd ik mij niet aan de afspraak met de buren. De koopakte 'wint' het dus van de mondelinge afspraak?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag