Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Vergoeding van aannemer voor scheef geplaatste muur

Ik heb een woning gekocht en bij oplevering in oktober 2022 bleek dat ze een muur scheef geplaatst hebben.
Later bleek dat ze dit bewust gedaan hadden. Ik heb dit toen ook aangegeven, en wilde schadevergoeding. Zij kwamen met een schadevergoeding van 500 euro. Wat natuurlijk niet reƫel is.
Als zij alles hadden moeten aanpassen dan kostte dat de aannemer veel meer dan 500 euro.
Ik sprak toen een onderaannemer die die muur zo scheef moest zetten van de aannemer, en die informeerde mij dat het minimaal rond de 5000 euro zou kosten om het allemaal aan te passen.
Ik wilde niet na oplevering dat het aangepast zou worden omdat wij door moesten, wij hadden geen woning meer en sliepen tijdelijk in de koude garage. Wij hadden een planning met alle werklieden, die konden ook niet alles zomaar verschuiven.
Nu wil ik al helemaal niet dat het aangepast wordt, dan moet je alles eruit slopen en zit ik van boven tot beneden weer in de rommel en je vervalt van het een in het ander.

Er staat nog een bedrag bij de notaris vast, ik heb gezegd dat dat nog niet vrijgegeven mag worden omdat ik eerst een vergoeding wil.
Nu zegt de aannemer dat ik als ik het niet vrijgeef rente moet gaan betalen.
Ik heb gezegd hier niet mee akkoord te gaan en dat zij het eerst moeten oplossen in de vorm van een vergoeding.

Sta ik in mijn recht?
Ik wil gewoon een redelijke vergoeding. Een bouwbedrijf kan toch niet zomaar bewust een fout maken waardoor ik met scheve muren zit.
Hoe moet ik dit aanpakken?

Als de muur doelbewust is scheef gezet moet daar een oorzaak voor zijn en dat had vooraf met u besproken moeten worden. Een scheve muur kan uiteraard de nodige problemen gaan opleveren. Tevens ook volgens de eisen van het Bouwbesluit. Deze kwestie zal uiteraard opgelost dienen te worden. Als u nader contact met mij zoekt op dit platforum of middels : groenewegenjuristen@gmail.com dan kan ik u voorzien van nadere informatie en kosteloze juridische bijstand.

Gegroet, de heer Groenewegen, J.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag