Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


wat doe je als je aansprakelijk wordt gesteld voor mogelijk ontstane schade , veroorzaakt door de aannemer, door de vereniging van eigenaren van je appartement?

Ik raad u aan juridisch advies in te winnen. Mocht sprake zijn van schade die u (als opdrachtgever) zou dienen te vergoeden maar die door de aannemer is veroorzaakt, dan is het wellicht mogelijk verhaal op de aannemer te nemen. Desgewenst kan ik u bijstaan. Daarvoor kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Als ik het goed begrijp heeft uw aannemer schade veroorzaakt waar u aansprakelijk voor wordt gesteld. Als dat juist is, kunt u deze schade verhalen op uw aannemer. Ik weet niet of u alles al betaald hebt aan uw aannemer maar als dat niet zo is zou ik dat voorlopig no geven opschorten. Het hangt ook sterk af van de soort schade en wat uw contract met de aannemer daarover zegt. Het is wel van belang dat u iemand zoekt die verstand heeft van bouwrecht en appartementsrecht. Als u dat wil kan ik u bijstaan en mag u mij vrijblijvend en kosteloos benaderen voor een nadere uitleg.

Beoordeel dit antwoord:

U dient degene die u aansprakelijk stelt te berichten dat niet u, maar de aannemer van de VvE aansprakelijk is en u zich meer in algemene zin verweren tegen de aansprakelijkstelling. U kunt op uw beurt de aannemer van de VvE aansprakelijk stellen voor de de schade waarvoor u wordt aangesproken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag