Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wat kan ik doen om een eerlijk antwoord op de afwijzing van de sollicitatie te krijgen

Ik ben eind februari door een zorgorganisatie via Indeed benaderd voor een functie als Beleidsmedewerker Kwaliteit. Ik heb mijn CV gedeeld en ben uitgenodigd voor een 1e gesprek met de huidige beleidsmedewerker kwaliteit en de algemeen manager. Vóór ik de uitnodiging aanvaardde, heb ik al aangegeven wat mijn salaris wens is. Wanneer dat niet mogelijk was, hoefden we er van beide kanten niet in te investeren. Dit was geen probleem.
Tijdens dat gesprek (4 maart) kon de algemeen manager niet aanwezig zijn.
Het was een leuk gesprek en ik was enthousiast voor de functie. Detail: één van de gespreksonderwerpen was, dat goede communicatie zo belangrijk is.
Een aantal dagen na het eerste gesprek werd ik uitgenodigd voor een tweede gesprek (11 maart) met de algemeen manager.
Dit was ook een goed gesprek en ook daar was communicatie een onderwerp.
Aan het eind van het gesprek gaf de algemeen manager aan: 'er zijn nog meer kandidaten, maar ik vind jou de beste, dus eigenlijk wil ik met jou verder. Ik hoef niet te overleggen, want ik ben de baas.'
Er waren nog een aantal items waar we beiden over na zouden denken en ik zou de maandag erop (15 maart) aan de beleidsmedewerker kwaliteit laten weten of ik de functie wilde. Daarna zou de algemeen manager kijken of we tot een passend salaris konden komen.
De items waren:
- niet mogen thuis werken
- vaste werktijden op werkdagen
Maandag 15 maart heb ik de beleidsmedewerker kwaliteit laten weten dat ik akkoord was met de bovengenoemde items, maar dat ik dan wel graag de vrijheid wilde om mijn vrije dag (het ging om een functie voor 32 uur) flexibel te kunnen opnemen. Zij gaf aan dat zij niet verwachtte dat dat een probleem zou zijn. Ik zou teruggebeld worden.
Dinsdag 16 maart werd ik gebeld door een medewerker van afdeling personeelszaken met de mededeling dat ik niet werd aangnomen. De reden die zij aan mij doorgaf was:
'er waren meerdere kandidaten en die ander was beter'
Ik antwoordde dat ik dat vreemd vond, omdat de algemeen manager aan mij had aangeven dat ik de best was en dat ik nog na zou denken over niet thuis werken en vaste werktijden. Vervolgens gaf de medewerker personeelszaken aan: 'oh ja, dat was het. Het niet thuis werken zouden jullie nooit uitkomen' Ik gaf aan dat ik juist had aangegeven daarmee akkoord te zijn. De medewerker personeelszaken wist niet wat zij ermee moest en het gesprek werd beëindigd.
Omdat het voor mij een gevoel van onvrede gaf, heb ik 18 maart gebeld. Ik heb gevraagd of de beleidsmedewerker kwaliteit of de algemeen manager aanwezig waren, omdat ik graag wilde weten wat de werkelijke reden van de afwijzing is. Er werd gezegd dat zij beiden niet aanwezig waren op dat moment en werd werd een terugbelverzoek aangemaakt.
25 maart was ik nog niet teruggebeld en heb ik opnieuw gebeld. 1 april per mail aangegeven dat ik nog niet teruggebeld was en 8 april opnieuw gebeld.
Telkens krijg ik als antwoord dat zij niet aanwezig zijn en wordt er gezegd dat er een terugbelverzoek wordt gemaakt.
Detail: de vacature voor beleidsmedewerker kwaliteit staat nog steeds open.

Wat kan ik doen, om wel een eerlijk antwoord te krijgen?

Uit uw vraag leidt ik af dat u dacht te zijn aangenomen, op basis van de toezeggingen en afspraken die al waren gemaakt. Onder bepaalde omstandigheden kan er een arbeidsovereenkomst tot stand komen. Daarvoor is vereist dat er overeenstemming is bereikt over voor u en de werkgever essentiële aspecten.

U kunt in uw reactie aangeven dat er al overeenstemming was bereikt. U had het aanbod voor een arbeidsovereenkomst al aanvaard.

Ik raad u ook aan om een jurist of advocaat te raadplegen. U kunt mij contacteren voor een vrijblijvend eerste gesprek. Ik heb in een dergelijke zaak een werknemer met succes bijgestaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We waren zo goed als overeengekomen. Ik zou nog nadenken of ik kon instemmen met het niet thuis werken en vrij vaste werktijden. Dat zou ik na het weekend laten weten. Daarna zou de algemeen manager mijn salariswens checken.
Ik heb laten weten dat ik daarmee akkoord was

De reden die is opgegeven dat het niet doorging in tegenstrijdig met de afspraken. Het ergste vind ik, dat men mij geen eerlijk antwoord wil geven.
Ik wil graag weten waarom men mij uiteindelijk toch niet heeft aangenomen.
U zult begrijpen, dat ik nu niet meer wil werken bij die organisatie, maar ik ben van mening dat ik recht heb op een eerlijk antwoord.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag