Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat kan ik doen tegen mijn werkgever die mijn loon niet betaalt?

Goedemiddag,

Ik ben werkzaam in en kapsalon. Daar heb ik een contract voor een aantal uren per week. Momenteel is de salon, door de corona maatregelen, dicht. De eigenaar van de salon moet de huur doorbetalen en heeft daardoor financieel tekort om mijn salaris te kunnen betalen. Zij krijgt 80% vergoed vanuit de overheidssteun. Die periode zijn wij overeen gekomen dat zij mij ook 80% van het salaris betaald en dat de overige 20% op een later tijdstip worden nabetaald. Dit zal zijn als er weer klanten kunnen komen en er inkomsten zijn.
Deze week echter geeft zij aan helemaal niets te kunnen betalen. Dat maakt dat ik in de problemen kom met het betalen van de rekeningen. Dat kan toch niet?!
Ook ben ik bezorgd dat de kapsalon deze crisis niet zal overleven en er een failliet verklaring kan volgen. Dan kan ik waarschijnlijk helemaal naar mijn geld dat ik tegoed heb fluiten. Heeft u voor mij een advies hoe hierin te handelen.

Dank u wel alvast!
EK

Het is spijtig voor deze werkgever, maar u hebt recht op uw salaris. In uw geval is dat voorlopig 80%, omdat u van de rest tijdelijk afstand hebt gedaan, maar die 80% moet u wel betaald worden. Doet uw werkgever dat niet, dan zult u in actie moeten komen, want als u daar te lang mee wacht, dan neemt bij een later faillissement het UWV niet meer alle verplichtingen over. Desgewenst kan ik u hierbij helpen. Als je dat wilt kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen met de daarvoor bestemde button.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag