Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Welke datum aanhouden bij hersteld melding in combinatie met een vaststellingsovereenkomst?

Vanwege 2 oog operaties, 1 in mei 2020, 1 in januari 2021, zit ik in de ziektewet sinds 1 april 2020, van september t/m december 2020 wel weer 4 maanden gewerkt bij mijn werkgever, maar niet mijn volledige uren.
Nu hebben de werkgever en ik met wederzijds goedvinden besloten uit elkaar te gaan. Echter, ik zit nog in de ziektewet. ik heb vandaag, 14 mei, een voorstel voor een Vaststellingsovereenkomst gekregen, waarin staat dat ik me per 1 mei beter moet melden, dus met terugwerkende kracht, en dat de overeenkomst dan per 1 juni ingaat en de werkrelatie beƫindigd gaat worden per 1 juni.
Mijn vraag is of dit zomaar op deze manier kan, m.a.w. of mijn recht op WW geen gevaar loopt als ik me met terugwerkende kracht ziek meld per 1 mei. Zou het niet zo moeten zijn dat ik me per 1 juni a.s. beter meld en dat dan per 1 juli de werkrelatie eindigt middels een Vaststellingsovereenkomst?

Goedemorgen, het is sowieso niet verstandig om een overeenkomst te antedateren. De werkgever moet gewoon bij een vso de opzegtermijn de voor u geldende opzegtermijn in acht nemen. Daarbij is het de vraag of het realistisch is dat u zich hersteld meld, terwijl u al meer dan een jaar arbeidsongeschikt bent. Dit is alleen verstandig als u ook daadwerkelijk hersteld bent. Anders loopt u een risico met uw WW-uitkering. Ik adviseer u dringend de overeenkomst door een jurist te laten beoordelen. U kunt mij hier ook voor benaderen als u dat wilt. Gr. Maaike Terhorst

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag