Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben nog 5% in depot staan bij de notaris voor de oplever problemen van ons appartement (al 2,5 jaar). Wij hebben het appartement inmiddels verkocht. In de koopovereenkomst is niets opgenomen over deze 5%. Mocht dit bedrag vrijvallen, wie komt dit bedrag dan toe, de huidige eigenaar van het appartement of degene op wiens naam en daadwerkelijk ook de storting van dit bedrag heeft gedaan?

Doorgaans wordt 5% op de aanneemsom ingehouden en bij de notaris in depot gestort. Vervolgens zal het depotbedrag na oplevering (zonder gebreken) aan de aannemer toekomen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat weet ik, maar het gebouw (appartementencomplex) zit nog vol problemen en de vraag is of alles wel opgelost gaat worden, het depotbedrag is nl veel lager dan het oplossen van de problemen, het bedrag staat niet voor niets al 2,5 jaar bij de notaris in depot. Hoe lang mag de notaris dit nog achterhouden op zijn depot? En bij vrijval (niet naar de aannemer) komt het bedrag dan ten goede aan de oorspronkelijke bewoner of aan de huidige bewoner van het appartement?


Dank voor uw nadere toelichting. Uw situatie leent zich naar mijn mening niet voor korte beantwoording via deze site. Desgewenst kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen voor advies.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag