Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wij zijn 5 jaar geleden gescheiden. De mediator stelde de partneralimentatie op € 1660,00 p.m. netto. Mijn man gaf aan dat hij failliet zou gaan zijn huis uit moest en dan zonder iets op straat zou komen te staan en gaf aan maar een alimentatie van € 600,00 bruto te kunnen betalen. Ik was ten tijde van de scheiding zwaar depressief, aan de antidepressiva en slaappillen gaf mijn man in alles zijn zin. Hij het huis en de auto plus de helft van ons gespaarde hypotheekbelegging, ik de helft van de hypotheekbelegging en een alimentatie van maar € 600,00 bruto. Nu heb ik hier echter spijt van. Ik heb inmiddels een eigen huis, met alle kosten, een baan en ben geestelijk gezond. Ik kan echter maar moeilijk rond komen. Mijn ex klaagt altijd over geld maar gaat wel 3 a 4 keer per jaar op vakantie en koopt altijd zeer dure spullen/ kleding. Ik wil weten of er een mogelijkheid is dat ik kan afdwingen meer partneralimentatie te krijgen.

Allereerst hangt dit af van uw echtscheidingsconvenant. Wellicht is er een niet-wijzigingsbeding opgenomen mbt de (partner)alimentatie.

Maar in beginsel is een herziening van de partneralimentatie altijd mogelijk bij gewijzigde omstandigheden. Dit is bijvoorbeeld wanneer uw ex zou hertrouwen of van een hoger inkomen geniet.

In uw geval heb ik het vermoeden dat een herziening van de partneralimentatie lastig zal zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag