Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Zoon van 14 jaar gaat verhuizen van moeder naar vader. Twee vragen:
-In convenant (uit 2004) is opgenomen dat zoon hoofdverblijf heeft bij moeder. Mag vader toch stoppen met alimentatie zodra hij in GBA bij hem staat ingeschreven?
-Er is nog een zoon (13) die bij moeder blijft. Als we kinderalimentatie opnieuw laten berekenen, gaat dat dan volgens nieuwe normen? En telt dan inkomen(sverdeling) van voor de scheiding nog?

Dank alvast!

Dit lijkt mij redelijk. Meeste zekere weg: Via uw advocaat een herziening van de alimentatieverplichtingen vragen. Daar worden alle aspecten herbezien en op basis van de huidige feiten en gegevens de alimentatieverplichting vastgesteld. Wel ieder voor zich goed informeren over de normen. Indien uw contact met uw ex goed is, zou u dit ook nog onderling kunnen bepalen en op papier kunnen vastleggen. Scheelt een hoop geld omdat de RB en advocaat griffierecht resp. honorarium zullen vragen.

Beoordeel dit antwoord:

Ten aanzien van de zoon die achterblijft verandert er niets wezenlijks zo dunkt mij. Ik zou dus bepleiten dat er geen herberekening nodig is maar dat de oude berekening maatgevend is als er verder geen andere zich wijzigende omstandigheden zijn. Het bedrag zou dus neer moeten komen op de helft van het oorspronkelijke alimentatiebedrag voor twee kinderen. Voor het vertrekkende kind vervalt de kinderalimentatie. Ik zeg dit op basis van de nieuwe regels waarvan ik meen dat dit nog allemaal niet helemaal duidelijk en uitgeprocedeerd is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag