Vraag

sportschool
kan ik na het tekenen van een tweejarig abonnement opzeggen ,ik sport daar 3 maanden ,verdien op dit moment te weinig

Deel deze vraag

3 Reacties

2 In uw geval heeft u een abonnement voor bepaalde tijd (2 jaar) en dit betekent dat u zich aan de opzegtermijn moet houden die in de algemene voorwaarden is opgenomen.

Alleen wanneer u een abonnement afsluit voor onbepaalde tijd kan deze kosteloos worden opgezegd met een maximale opzegtermijn van één maand.

Tussentijdse opzegging is waarschijnlijk alleen mogelijk door betaling van de resterende maanden.
Ik adviseer u dan ook na te gaan wat hierover in de algemene voorwaarden is opgenomen en/of contact op te nemen met de sportschoolhouder. Misschien is hij welwillend
om in het geval van bijzondere omstandigheden uw abonnement alsnog kosteloos
stop te zetten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Ik dacht dat je door de nieuwe wet van Dam, per maand kon opzeggen. Ik ben dit aangegaan in Februari 2012. Graag hoor ik van u. B.v.d
2 Nee, helaas geldt deze wet alleen voor het verlengen van het contract. Pas dan kunt u maandelijks opzeggen.
Echter is er verder nog geregeld dat bij overeenkomsten die langer dan 1 jaar duren het als onredelijk kan worden gezien dat men deze niet na 1 jaar maandelijks kan opzeggen. De leverancier kan dus goede redenen hebben om een termijn langer dan 1 jaar te bedingen, bijvoorbeeld vanwege een gratis mobieltje bij een 2-jarig abonnement. Bij een sportschool zie ik dat zo gauw nog niet. Misschien heeft u in het begin een aantal gratis lessen gehad of iets dergelijks waarom het redelijk zou zijn om u aan 2 jaar te houden. Zo niet kunt u dus na het eerste jaar opzeggen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm